Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi kim oldu?
Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Özkan PULAT'ın 2022 yılı kutlama mesajı.
Amerikan Hastanesi BaÅŸhekimi kim?
Bozkurt, İsmail (d. 29 Temmuz 1965, Esslingen, Almanya), hekim ve yönetici. 2014 yılından beri Amerikan Hastanesi başhekimi ve mesul müdürü olarak görev yapmaktadır.
Türkiye Hastanesi Başhekimi kim?
Emekliliğinin ardından sırasıyla İhlas Polikliniği'nde, İhlas Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Özel Kalemi'nde, TGRT Denetleme Başkanlığı'nda ve İhlas Holding A.Ş. İdari Koordinatörlüğü'nde çeşitli görevler yürüten Koca, 2004 yılından bu yana Türkiye Hastanesi'nde Başhekim olarak çalışmaktadır.
Bartın Devlet Hastanesi ne zaman yapıldı?
Ömer Tepesi mevkiinde 1992 yılında inşaatı başlayan yeni hastane hizmet binamıza, 21.01.2005 tarihinde taşınılmış olup halen bu binada hizmet verilmektedir.
Başhekim kaç yıl okur?
Başhekim nasıl olunur denilecek olunursa, önce doktor olmak gerekir. Gerekli tıp fakültesini tamamladıktan sonra, bu deneyimi en az 5 yıl boyunca uzmanlaştırmalı ve sürdürmelisiniz.
Türkiyede kaç tane Amerikan Hastanesi var?
Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çatısı altında Amerikan Tıp Merkezi, Koç Üniversitesi Hastanesi ve Bodrum Amerikan Hastanesi'yle birlikte hizmet veren Amerikan Hastanesi, öncü vizyonuyla ustalık ve mükemmellik merkezi olmaya devem ediyor.
DiÅŸ hekimleri baÅŸ hekim olabilir mi?
Sağlık Bakanlığı, İlçe Hastanelerinde eğer uzman tabip ve pratisyen tabip yok ise Diş Hekimlerinin Başhekim olarak ikinci görev yürütebileceğini bildirmektedir.
Başhekim ne kadar maaş alıyor?
Bartın'ın en meşhur yemeği nedir?
Bartın'a özgü yemekler arasında Pum pum çorbası, Amasra salatası, şapşap köfte, yumurtalı isbut, kabak burması, pirinçli mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halışka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi, kırk katlı börek gibi pek çok lezzet yer almaktadır. Pum pum çorbası, şehrin en lezzetli çorbaları arasındadır.
Bartın nasıl bır yer?
Bartın, Batı Karadeniz'de yer alan doğal güzellik alanları, plajları, el değmemiş koyları ve tarihi yapıları ile dikkat çeken turistik bir şehirdir. Yıl boyunca pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehir, 59 km'lik sahil şeridi ile kıyı şehirleri arasında yer almaktadır.
Bartın'da hangi meyve yetişir?
Bodur elma ve armut yetiştiriciliğinin yanı sıra ayva, muşmula, erik, kiraz, kızılcık, şeftali, vişne, ceviz, fındık, kestane, çilek, dut, incir, mandalina ve kivi yetiştiriciliği de çiftçilerin gözdeleri arasında girdi.
Bartın Ne Alınır?
Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan çarşıda tamamı el yapımı olan kalemlik, anahtarlık, kaşıklık, baharatlık, tuzluk, nihale, peçetelik, şimşir kaşık gibi ürünler arasından beğendiklerinizi seçebilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Bartın pahalı mı?
Hayır. Bartın standart bir Anadolu şehri düzeyinde olduğu için hayatın pahalı olduğu bir şehir değildir.
Bartın Ne ile ünlüdür?
Bartın'a özgü yemekler arasında Pum pum çorbası, Amasra salatası, şapşap köfte, yumurtalı isbut, kabak burması, pirinçli mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halışka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi, kırk katlı börek gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Bartın'ın neyi ile ünlü?
Bartın'da el dokuma ürünleri, özellikle tel kırma yazmaları ve ahşap baskı yazmaları ülke çapında ün yapmıştır. Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşya yönünden çok gelişmiştir. Kurucaşile, ülkede en özenli gulet yapım yeri olarak bilinir. Ayrıca Kurucaşile taş sac yapımı ile meşhurdur.
Bartın Ne Yenir?
Bartın'da el dokuma ürünleri, özellikle tel kırma yazmaları ve ahşap baskı yazmaları ülke çapında ün yapmıştır. Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşya yönünden çok gelişmiştir. Kurucaşile, ülkede en özenli gulet yapım yeri olarak bilinir. Ayrıca Kurucaşile taş sac yapımı ile meşhurdur.
Bartın'dan ne getirilir?
Kentte yaklaşık 50 yıl önce üretilen Osmanlı çileği, bugün yerini Bartın çileğine bırakmıştır. Bunun nedeni de aroması, kokusu ve lezzeti ile beğeni toplayan Osmanlı çileğinin muhafazasının zorluğu ve birim alandan alınan miktarın düşüklüğüdür.
Bartın'ın çileği meşhur mu?
-Bartın insanı demokrattır, küçük taşraların tutuculuğu ve yobazlığı burada yoktur pek. Fakat aynı zamanda Bartın insanı gelişmeye kapalıdır, yenilikleri pek sevmez alışmaz, her şeyin en doğrusunu bildiği gibi bir mantığa sahiptir.
Bartın insanları nasıl olur?
AMASRA SALATASI
Bartın ve Amasra da, kokusunu hissettiğiniz her balık sofrasında, adetten yada damak tadından olsa gerek o meşhur Amasra Salatası olmadan yemeğe başlanmaz. Kimine göre Osmanlıdan, kimine göre de adını aldığı Kraliçe Amastris den devralınmış bu gelenek...
Bartın ne yemeği meşhur?
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
Pumpum çorbası nedir?
Bartın mutfağında, ailenin ekonomik anlamda aile bütçesinin kısıtlı olduğu dönemlerde yapılıp, tüketilen bir tatlıdır. Halışka tatlısı iki farklı şekilde yapılmaktadır. Abdipaşa ilçesinde sütlü yenilirken Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı dökülerek yenmektedir.
Halışka nedir?
Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk. hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir, afiyet olsun.
Ovmaç çorbası nasıl yapılır?
Niğde'ye özgü çok eski bir lezzettir. Mangır, çorbalarda kullanılan, eriştenin küçük kare şeklinde kesilmiş adıdır.
Mangır çorbası nerenin?
Tavuk suyu kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimekleri, tuzu ve erişteyi de tavuk suyuna ekleyin. Erişteler şişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tereyağı eritip nane ve pul biberi kavurun. Baharatlı yağı çorbanın üzerine döküp karıştırın ve altını kapatın.