Bat yemeği hangi yöreye ait?
Tokat mutfağıyla özdeşleşen bat, yeşil mercimek, ince bulgur, rayhan otu ve maydanoz ile hazırlanır.
Pıçık yemeği nedir?
Küçük bulgur toplarından oluşan ve bol yoğurtla servis edilen yöresel bir yemektedir. Görüntüsü mantıyı anımsatan pıçık yemeğinin yapılışı çok daha pratiktir.
Batırık yemeği nedir?
Batırık, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yapılan bir çeşit salatadır. Batırığı mercimek köftesinden ve kısırdan ayıran birkaç özelliği vardır. Mesela mercimek köftesi ile sıkma batırık, şekil olarak birbirlerine benziyorlar lakin mercimek köftesi, batırığa nazaran daha kuru diyebiliriz.
Batın yanına ne gider?
Bat yapıldığı yörelerde en çok asma yaprağı ile yenir. Yanına marul, roka yeşillikler hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Nardan aşı nerenin yemeği?
Nardan Aşı (Diyarbakır'ın Yöresel Lezzeti Tadı Damağınızda Kalacak!!) Tarifi İçin Malzemeler.
Diyarbakır neyi ile meşhur?
Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.
Meftune yemek ne demek?
Diyarbakır mutfağı ile özdeşleşen meftune, koyun eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Çütte tarifi nedir?
Soğan ,biber ve domates yemeklik doğranır ve bulgura eklenir. Bulgur domatesin suyuyla iyice yumuşayıp şişene kadar yoğrulur yaklaşık 15 dk. Reyhan, tuz yağ eklenerek biraz daha yoğrulur . Şekil verilerek tabağa dizilir.Dilerseniz kısır gibi yeşillikle tabakta veya kasede servis yapabilirsiniz.
Batırık nerenin yemegi?
İçindeki domates, salatalık ve bulgurdan ötürü kısırı andırır. İç Anadolu bölgesinin güneyi ve Akdeniz bölgesinde Toros dağlarına yakın bölgelerde,Karaman,Bozkır, Ermenek ile Mersin'in ilçeleri Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar'da yapılır.
Külür tarifi nasıl yapılır?
Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerinde pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.
Gebol nerenin yemegi?
Gebol çorbası, Bitlis'in adını en çok duyurmuş çorbalarından denebilir. Bu çorbanın hem görüntüsü hem de tadı ilk bakışta görenleri çok şaşırtıyor.
Gavul nasıl yapılır?
Hamur kavrulurdu, genişçe bir sininin üzerine konur kuyu ağzı gibi bir şekil verilirdi. İçerisinede kızartılmış saf tereyağı veya pekmez dökülürdü. Yandan kaşıkla kavrulmuş hamuru alır tereyağına veye pekmeze batırılarak yenir. . Yapıldığında o zamanlar çocukların en çok sevdiği bir tatlıydı.
Siirt yemekleri nelerdir?
Siirt'in yöresel yemekleri arasında Büryan Kebabı, Siirt Kitel, İsmeket Köfte, Arap Dolması, Perde Pilavı, Zerfer, Bumbar, Kiftel Leben, Mihr Çorbası, Pırtike Çorbası, Aside Tatlısı, Gebole, İmçerket ve Varakkaak gibi lezzetler bulunmaktadır.
Gebol ne demek?
Tamamen ayran kıvamına gelince boş bir kapa çıkardığınız kurut ayranlarınızı koyun, Suyunuz bitene kadar bu yöntemi deneyin kurut ayranlarınızın yoğurulması bitince gebol tam kıvamına gelmiş demektir.
Gabol nedir?
Gebole tatlısı Siirt ve civarına özgü, çok sevilerek yenilen nefis bir tatlı. Malzemeleri her evde bulunan süt, un ve şeker olan, üstüne dökülen pekmezle size sonsuz enerji vadeden harika bir lezzet. Üstelik bu güzeller güzeli tatlının bir de efsanesi var.
Siirt halkı Kürt mü?
Siirt'te Kürt nüfusu çoğunluktur. Ama en fazla %65 ile 70 arasıdır.
Siirt Hangi millet?
Siirt Yöresi, Hasankeyf Artuklular'ın yönetimindeydi. Artuklular'a bağlı göçebe Türkmenler yöreye yerleşmiş, Artuklu beyleri ve askerleri, kentlerde Türkleşmenin çekirdeğini oluşturmuşlardır. Beylerinin Alp, İnanç, Yağbu gibi Türk adlarını kullanmaları; Artuklular'da Türkmen Geleneği'nin güçlülüğünü göstermektedir.
Siirt neyi ünlü?
Siirt'in yöresel yemekleri arasında Büryan Kebabı, Siirt Kitel, İsmeket Köfte, Arap Dolması, Perde Pilavı, Zerfer, Bumbar, Kiftel Leben, Mihr Çorbası, Pırtike Çorbası, Aside Tatlısı, Gebole, İmçerket ve Varakkaak gibi lezzetler bulunmaktadır.
Gebol Yemeği nasıl yapılır?
Bir tavada tereyağınızı iyice kızdırın kızdırdığınız yağınızın içine toz biberinizi de koyup karıştırınız. Çömleğe gebolu koyup üzerine ayranınızı onun üzerine de tereyağınızı koyun ve yemeğe hazır sabah sabah yenilen gebol şifa dağıtıyor yaz yemeği değildir tamamen kış yemeğidir. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.
Tokat bat nedir?
Bazı yörelerde adı bad olarak da geçen bu sulu kısır salatası umumiyetle ekşi lezzet veren salamura veya taze asma yaprağı ile yenilmektedir. Tokat kısırı mercimek batıdır. Haşlanmış mercimek, salça, salata malzemeleri ile enfes bir lezzet... Yanında Tokat'ın meşhur ev ekmeği ve yaprağı ile sunulur.
Tokat neyi ile meÅŸhur?
Tokat'ın neyi meşhur sorusunun en önemli yanıtı Tokat yaprağıdır. Sarmalarda kullanılan bu asma yaprağı Tokatta yalnızca sarma için değil farklı yöresel yemekler için de kullanılır.
Bad nereye ait?
Bad (Sivas Yöresine Ait) - Nefis Yemek Tarifleri.