Dankek keki nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz beyazlaşıp krema haline geliyor.Daha sonra sıvıları ve daha sonra da nişasta, un, kabarma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yavaşça karıştırıyoruz en son çikolatayı ekleyip kek kalıbımızı yağlayıp döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
Ülker Dankek 8 kek ne demek?
Evde yapılan kek lezzetini sunan Ülker Dankek 8 Kek Duble Çikolatalı yumuşak keki ve çikolatasıyla severek tüketebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor. 8 şeklindeki özel kesiminden adını alan bu ürün daha fazla çikolata aroması isteyenler için ideal. Çünkü duble çikolata içeriyor.
Dankek hangi markanın?
Dankek (Ülker'in alt markası olan kek markası. İlk kez 1995 yılında üretilmiştir.
Ev yoğurduyla kek yapılır mı?
Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Ağlayan kek ne demek?
ağlayan nar ile gülen ayvadan yapılan kek. içine biraz da tarçın konulursa tadından yenmez. yapilirken seker ve tuz kavanozlari karistirilmis * bicare kektir.
Baton kek ne demek?
Baton kek kalıplarında pişme süresi yuvarlak kek kalıplarına göre daha uzundur. Bu sebeple dış katmanı daha kalın ve çıtır bir kek elde edersiniz ve ayrıca uzun süre pişerek nem kaybettiği için uzun süre bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.
Wolke kek ne demek?
Wolke kek karışımı paketinin içerisinde, özel un karışımının yanı sıra pişirme kağıdı ve süsleme için pudra şekeri de bulunmaktadır. Wolke kek karışımına sadece yumurta, süt ve margarin ilave ederek lezzetli limonlu keki hazırlayabilirsiniz. Üstelik Wolke ile yapacağınız kek, bulut gibi hafif ve yumuşak olacaktır.
Dankek ne zaman çıktı?
1944 yılında bisküvi üretimi ile faaliyetlerine başlayan Ülker, 1995 yılında Ülker Dankek, kek markasının tanıtımını gerçekleştirmiştir.
Dankek ne demek?
çok güzel bir çeşidi çıkan ülker ürünü. adı magma.
Keki yumuşak yapan nedir?
Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.
Güzel kabaran kek neden çöker?
Kek tariflerinde genel olarak önceden ısıtılmış fırına keklerinizi vermeniz söylenir. Eğer tarifinizde verilen derecenin dışına çıkar ve çok yüksek sıcaklıkta bir fırına kekinizi verirseniz malesef kekinizin birden bire kabarıp aniden sönmesine neden olursunuz.
Keki en çok ne kabartır?
Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.
Keklerde süt mü yoğurt mu?
Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kek püf noktası nedir?
Kek yapmada en önemli püf noktalarından biri hamuru güzel kıvam alana kadar çırpmaktır. Doğru kıvam elde etmek demek kesinlikle çok fazla çırpmak demek değildir. Önemli olan o dokunun ve ipeksiliğin doğru bir sürede hamura işlenmesidir.
Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?
Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.
Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?
Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kek neden içini çekmez?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Kek piştikten sonra üstü örtülür mü?
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Melek keki nasıl yapılır?
Kabaran kek nasıl Sönmez?
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Baton kek nasıl yapılır?
Baton kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kekimizi fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına ters çevirelim ve çıkartalım. Dilediğimiz şekilde süslediğimiz baton kekimiz servise hazır.
Kek pişirme fanlı mı fansız mı?
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.