Japonias pasta nedir?
Taze meyvelerden ve özel soslardan yapılan Japonias, bütün pasta çeşitleri arasında sıklıkla tercih edilen nefis bir lezzettir. Özel profiterol sos ve ağızda dağılan taptaze fıstık draje ile beraber sunulan Japonias kesinlikle denenmesi gereken en özel bütün pastalar arasında yer alıyor.
Ganajlı pasta ne demek?
Ganaj veya Ganaş (Fransızca: ganache), pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır. Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler kuvertür çikolata ve süt kremasıdır. Krema önce ısıtılır ve çikolata üzerine dökülür.
Süt ile ganaj olur mu?
Sütlü ganaj yapımı:
Sütle ganaj yapımı için boş bir cam kaba çikolataları boşaltın ve benmari usulü çikolataları eritin. Üzerine tereyağı ve süt ilave edin. Ardından ganajı, homojen olana kadar karıştırın. Sütlü ganajınız hazır!
Polka pasta nedir?
Polonya'nın meşhur pastası Polka, Liçi House'un usta şeflerinin elinde yeniden yorumlanıyor. İçi pate a choux (pataşu hamuru) ile siyah kadife kekle tatlandırılmış akışkan çikolata ve bolca meyve parçacıklı olan Polka pasta, dışındaki çıtır sütlü çikolatası ve kavrulmuş badem ile dayanılmaz bir lezzet sunuyor.
Ganaj mı ganaj mı?
Ganaj, pasta ve profiterol gibi tatlılarda kullanılan önemli bir tamamlayıcıdır. Fransızca'da ganache olarak geçen bu krema, ülkemizde ganaş ve ganaj olarak tabir edilebilmektedir.
Pastaya neden pasta denir?
Keklerin kabarmasına sağlayan doğal mayaları da ilk onlar keşfetmişti. Pastalar da şimdiki şeklini o yuvarlak taşlar sayesinde aldı. İngilizcedeki pasta (cake) kelimesi Eski İskandinavya'da kullanılan 'kaka' kelimesinden türemiştir. Kabartma tozu 1840'lı yıllarda, pasta mayası da 1860'lı yıllarda icat edildi.
Keki kim icat etti?
Maya kullanılarak yapılan kekler daha çok ekmek gibiydiler ve bal, fındık gibi ürünlerle tatlandırılıyorlardı. Gıda tarihçilerine göre, Antik Mısırlılar kekin ilk mucitleri! Lakin pişirme yönteminin ilk mucitleri Antik Yunanlılar olarak tarihe geçmiştir!
Pandispanya hangi ülkeye ait?
O çok severek yediğimiz yaş pastanın temeli ise 'pandispanya'dır ve 'pandispanya' adı İtalyanca 'pandispagna' kelimesinden gelir. Anlamı İspanyol ekmeğidir. Günümüzün Türk mutfağında pastalar o kadar çeşitlendi ki, turtalar, tartlar gibi yeni tatlı çeşitlerini kabul etmenin zamanı geldi de geçiyor bile.
Pandispanya miksi ne demek?
Pasta yapımında kullanılır, kek yapısı süngerimsi olup gözenek yapısı homojendir. Kabarması fazla olmasına rağmen çökme yapmaz. Raf ömrü uzundur, soğutucuda bir hafta bekletilmesi durumunda bile kesilirken herhangi bir çökme, ufalanma veya kopma görülmez.
Pandispanya nereye ait?
İtalyanca pane di Spagna 'İspanyol ekmeği' deyiminden alıntıdır. İtalyanca deyim İtalyanca pane 'ekmek' sözcüğünden türetilmiştir.
Fransız keki nedir?
Genel olarak çikolatalı ve sade kek karşımından oluşan mozaik keklerden farklı olarak gerçek çikolata ve sade kek hamurunun karışımından oluşuyor bu mozaik kek. Üstelik çikolatanın içine ilave edilmiş tarçın, bu mozaik kek ile kahve damakta buluştuğunda insanı mest eden bir tat veriyor.
Gülüt keki nerenin?
Faydalı Bilgiler: Gülüt Hangi Yöreye Aittir? Gülüt kek Sivas yöresine ait, çok sevilen bir yöresel kek. Klasik keklerden farklı olarak içerisine mısır unu ekleniyor. Yumuşacık dokusu ve mısır ununun lezzeti ile çay saatleri için vazgeçilmez tatlı keklerden biridir.
Köstebek pasta hangi ülkeye ait?
Köstebek pastanın orijini ile ilgili farklı kaynaklar var. Ancak tarifin adının Almanca Maulwurfkuchen'den geldiği belirtiliyor. Dolayısıyla tarif Almanya'da popüler ve aslında nostaljik bir pasta.
Pandispanya keki neden çöker?
Fırına verme sırasında en çok dikkat etmeniz gereken şey klasik fırın pişirme sıcaklığından bir tık daha aşağıda bir derecede pandispanyanızı pişirmek ve pişerken asla kapağını açmamak. Aksi takdirde pandispanyanızı söndürebilirsiniz.
Pandispanya keki fanlı mı?
Pandispanya hamurunu tabanına fırın kağıdı serili yuvarlak kek kalıbına aktarıp altı üstü kızarana kadar tercihen fanlı fırında kapağını ilk 25 dakika açmadan pişirin.
Pandispanya keki borcamda olur mu?
O çok severek yediğimiz yaş pastanın temeli ise 'pandispanya'dır ve 'pandispanya' adı İtalyanca 'pandispagna' kelimesinden gelir. Anlamı İspanyol ekmeğidir. Günümüzün Türk mutfağında pastalar o kadar çeşitlendi ki, turtalar, tartlar gibi yeni tatlı çeşitlerini kabul etmenin zamanı geldi de geçiyor bile.
Alman Pastası muhallebisi nasıl yapılır?
Ben 2 su bardağı un kullandım. Marka farklılıklarından dolayı miktar değişebilir. Hazırlanan hamur 25 cm. sadece tabanına yağlı kağıt serili borcama dökülür. Bir iki kere tezgaha vurulur 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dk. pişirilir.
Amerikan Pastası nasıl yapılır?
Alman pastası kreması için; orta boy bir tencere içine 3 su bardağı süt dökün. Üzerine 1 adet yumurta kırın. 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Tencereyi ocak üzerine alıp, sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Krema piştikten sonra ocaktan alın.
Alman pastasının özelliği nedir?
Alman Pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzemektedir. Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.
Medovik pastası nedir?
Rus balı ile yapılmış lezzetli ve besleyici keki, yumuşak yapısı ile hafif mi hafif bir kek. Medovik Rusya'nın milli pastası diyebileceğimiz özel ve benzersiz bir ürün. Özgün bir lezzete sahip, bağımlılık derecesinde lezzetli bir tat.
Alman pastası ve Berliner aynı şey mi?
Alman Pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzemektedir. Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.