devran tantuni esenyurt depo

Ayla Tantuni sahibi kimdir?

AYLA TANTUNİ Franchise bedeli 30 bin dolar Ayla Tantuni'nin ilk şubesi Rıza Şimşek tarafından 2005 yılında İzmir Bornova'da açılmış. 2007'de Alsancak'ta, 2009'da Karşıyaka şubelerini açan şirket 2012'de İstanbul'daki ilk şubesini Beşiktaş'ta açtı.

MemoÅŸ Tantuni sahibi kim?

Neden Memoş Tantuni Yatırımcısı Olunur? 50 yılı aşkın süredir tantuni efsanesi olan Memoş Tantuni, Mehmet ve Cengiz Yelkenaç kardeşler ile milli eski basketbolcu Ömer Onan ortaklığıdır.

Mersin Tantuni sahibi kimdir?

MMY TANTUNİ,Mevlüt ŞİMŞEK. 1987 yılında İşe ilk olarak Mersin'de Esnaf Lokantasında sulu yemek ve döner ile başlayan Mevlüt ŞİMŞEK kısa bir sürede kendisini Mersine kabul ettirmiş döneri muhteşem ilgi görmeye başlamıştı.

Göksel Tantuni helal mi?

Kaliteli ve muhteşem hizmeti ile, doyumsuz lezzet Göksel Tantuni'de! Helal belgesine sahip, en güzel ve en taze etler seçilir. Özel tekniklerle Göksel Tantuni için hazır hale getirilir.

Ayla Tantuni sahibi kim?

sahibinin ismi rıza şimşektir. kendisi bir mersinli olmasa da oluşturduğu bu lezzet bombası inanılmazdır.

Göksel Tantuni nerenin?

Türkiye'nin en sevilen tantunicisi Göksel Tantuni, 1977 yılında Mersin'de kurulmuş, dayanılmaz tantuni lezzetini Türkiye'ye yaymıştır. 444 3 324.

Mersin neyi ile ünlü?

Mersin'in meşhur tatlıları Kerebiç, Mamül, Cezerye ve Karsambaçtır. Mersin neyi ile ünlüdür? Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.

Mersin'in en meÅŸhur Tantunicisi kimdir?

Tescilli tantuniler: Özkan Tantuni

Onu diğer yerlerden ayıran özelliği nesillerdir tantunicilik yapan bir ailenin işletmesi olması. İlk kurucularından Hacı Özkan, bu işin piri. Daha sonralarda da Özkan tantuniyi tescilli hale getiriyorlar. Mersin'de 3 tane şubesi mevcut.

Tantuni yaparken ne döküyorlar?

Yapılışı ise normal tantuniyi lokma halinde dilimleyip üzerine isteğe göre süzme yahut normal yoğurt dökerek toz biberli kızarmış yağı ekleyip servis etmektir. Mersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Hangi tantunici çöpten?

İstanbul Kadıköy'de çöpteki yiyecekleri işçilerine toplatarak geri satan Ayla Tantuni'ye ait görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Hakiki tantuni hangi etten yapılır?

Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.

Tantuninin Aslı et mi tavuk mu?

İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni. Yarım ekmek ya da dürüm içinde servis ediliyor.

Tantuni biftek mi et mi?

Tantuni, Mersin'e has bir dürüm çeşididir. Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.

Tantuni kim icat etti?

Tantuni Nerede Çıktı? Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.

Gerçek tantuni et mi tavuk mu?

İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni.

Ayla tantuni sahibi kim?

Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.

Tantuni hangi etle güzel olur?

Tantuni, Mersin'e has bir dürüm çeşididir.

Tantuni hangi ilin meÅŸhur yemeÄŸidir?

Evde tantuni yaparken gerekli olan malzemeler ince doğranmış dana kontrfile, gerçek Mersin usulü tantuni için olmazsa olmaz pamuk yağı, tandır lavaşı ve etini lezzetlendirmek için baharatlar ancak tantuniyi dürüm yaparken içerisine doğanmış domates, soğan ve maydanoz koymanız da lezzetini daha da arttıracaktır.