Tantuni yaparken ne döküyorlar?
Yapılışı ise normal tantuniyi lokma halinde dilimleyip üzerine isteğe göre süzme yahut normal yoğurt dökerek toz biberli kızarmış yağı ekleyip servis etmektir. Mersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Hakiki tantuni hangi etten yapılır?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
Tantuninin Aslı et mi tavuk mu?
İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni. Yarım ekmek ya da dürüm içinde servis ediliyor.
Tantuni neden pamuk yağı kullanılır?
Pamuk yağının özelliği; diğer yağların ateşte acı ve yanık bir koku verirken, pamuk yağında bu acımsı ve yanık yağ kokusu bulunmamasıdır. Ayrıca Mersin Tantunisi içerisinde pamuk yağı donma yapmamaktadır.
Tantunide salça olur mu?
Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz. Daha sonra ekmeğe biber salçası sürüp içine biraz kıyma biraz domates sosu biraz zerzevat (isteğe bağlı turşu konulabilir ) katıp dürüm şeklinde sarıyoruz.
Tantuni hangi ciğerden yapılır?
Tantunici ustasının 1 tanesi 15 kilo akciğere 1 kilo karaciğer konur diyerekte bir tüyo vermişti. Bu şekilde ciğerin ağır kokusu ve baskın tadı ortadan kalkıyor. Umarım tariften memnun kalırsınız. Akciğerleri avuç içi büyüklüğünde doğrayıp suya koyalım yarım saat bekletelim su kanlandıkça suyunu değiştirelim.
Tantuni faydalı mı?
Tantuni 100 gramı yaklaşık olarak 168 kaloridir. Bir porsiyon tantuni ise genel olarak 226 gramdır ve bu da 380 kaloridir. Tantuni aynı zamanda kaliteli ve doğal malzemelerle hazırlandığında zekâ gelişimine, sindirim sistemine, tansiyonun düşmesine, kolesterolün düşmesine gibi birçok yararlı da beraberinde getirir.
Gerçek tantuni et mi tavuk mu?
İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni.
Tantuni hangi etle güzel olur?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
Tantuni nin icinde ne var?
Evde tantuni yaparken gerekli olan malzemeler ince doğranmış dana kontrfile, gerçek Mersin usulü tantuni için olmazsa olmaz pamuk yağı, tandır lavaşı ve etini lezzetlendirmek için baharatlar ancak tantuniyi dürüm yaparken içerisine doğanmış domates, soğan ve maydanoz koymanız da lezzetini daha da arttıracaktır.
Tantuniye neden su dökülür?
Pişirme sırasında saca arada bir su eklenir. Amaç, hem sacın sıcaklığını kontrol etmek, hem de tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.
1 kilo etten ne kadar tantuni çıkar?
Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması öneriliyor. Çiğ et pişerken takriben ağırlığının üçte birini kaybettiğini düşünürsek dürüm başına 90 gram olur. Bu durumda 1 kilo etten kac tane tantuni çıkar? 11 tantuni çıkar.
Tantuni yanında ne içilir?
yanında ayran ve şalgam deneyin. söylediğiniz lavaş önünüze geldiğinde, dürümü şöyle 3 parmak açıp içine biraz kimyon serpin, bolca da limon sıkın. sonra geri sarıp yanında minik acı biber turşusu ve acılı şalgam eşliğinde afiyetle yiyin.
Mersin tantuni kimin?
MMY TANTUNİ,Mevlüt ŞİMŞEK. 1987 yılında İşe ilk olarak Mersin'de Esnaf Lokantasında sulu yemek ve döner ile başlayan Mevlüt ŞİMŞEK kısa bir sürede kendisini Mersine kabul ettirmiş döneri muhteşem ilgi görmeye başlamıştı.
Göksel Tantuni helal mi?
Kaliteli ve muhteşem hizmeti ile, doyumsuz lezzet Göksel Tantuni'de! Helal belgesine sahip, en güzel ve en taze etler seçilir. Özel tekniklerle Göksel Tantuni için hazır hale getirilir.
Mersin neyi ile ünlü?
Mersin'in meşhur tatlıları Kerebiç, Mamül, Cezerye ve Karsambaçtır. Mersin neyi ile ünlüdür? Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.
Mersin'in en meÅŸhur Tantunicisi kimdir?
Tescilli tantuniler: Özkan Tantuni
Onu diğer yerlerden ayıran özelliği nesillerdir tantunicilik yapan bir ailenin işletmesi olması. İlk kurucularından Hacı Özkan, bu işin piri. Daha sonralarda da Özkan tantuniyi tescilli hale getiriyorlar. Mersin'de 3 tane şubesi mevcut.
Tantuni kim icat etti?
Tantuni Nerede Çıktı? Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.
Ayla tantuni sahibi kim?
sahibinin ismi rıza şimşektir. kendisi bir mersinli olmasa da oluşturduğu bu lezzet bombası inanılmazdır.
Tantuni Aslı et mi tavuk mu?
Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.