iÅŸyerine yemek tarifleri

HaluÅŸka yemeÄŸi nedir?

Kavak, Vezirköprü ve Samsun'da 'küçük dikdörtgen şeklinde kesilen hamur, barbunya fasulye ve tavuk veya kaz etiyle yapılan' ve içine acuk ekşisi katıldığında 'ekşili çorba' denen bu yemek haluşka veya halıçka isimleriyle bilinir.

Halışka nedir?

Bartın mutfağında, ailenin ekonomik anlamda aile bütçesinin kısıtlı olduğu dönemlerde yapılıp, tüketilen bir tatlıdır. Halışka tatlısı iki farklı şekilde yapılmaktadır. Abdipaşa ilçesinde sütlü yenilirken Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı dökülerek yenmektedir.

Haluçka ne demek?

Haluçka, tavuk, nohut ve hamurun bir araya gelmesiyle oluşan leziz bir çorba. Kastamonu'dan Samsun'a yörelerimiz arasında paylaşılamasa da bir göçmen yemeği olduğu söylenebilir. Çok da doyurucu bir çorba olan haluçkayı tek başına yiyip gayet güzel doyabilirsiniz.

Trabzon yemekleri nelerdir?

Mısır Çorbasının ayranlı ve yoğurtlu çeşitleri, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Hamsi Kuşu, Hamsili Kaygana,Hamsili Bulgur Pilavı, Haluşka, Trabzon Hurmalı Tart, Muhlama, Pazılı Hamsi Tava, Gongoş Sarması, Pazı Tavası, Mısır Çorbası, Hamsiköy Sütlacı, Balkabağı ...

Haluçka hangi yöreye ait?

Samsun mutfağıyla özdeşleşen haluçka, hamur, nohut ve tavuk eti ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tavuk yerine kırmızı et de kullanılabilir. Genellikle başlangıç menülerinde sunulan haluçka çorbası, Samsun ve çevresinde sık sık tüketilir.

Haliska nasil yapilir?

Halışka Nasıl Yapılır (Ulus Usulü)

Kaynayan suya tuz ve mısır unu yavaş yavaş çırpılarak eklenir. Karışım kaynadıktan sonra 5 dk çırparak pişmesi beklenir. Şeker serpilmiş tepsinin içine suya batırılan kaşıkla tepsiye alınır. Üzerine toz şeker serpilir.

Haluçka çorbası hangi yöreye aittir?

Soğan ,biber ve domates yemeklik doğranır ve bulgura eklenir. Bulgur domatesin suyuyla iyice yumuşayıp şişene kadar yoğrulur yaklaşık 15 dk. Reyhan, tuz yağ eklenerek biraz daha yoğrulur . Şekil verilerek tabağa dizilir.Dilerseniz kısır gibi yeşillikle tabakta veya kasede servis yapabilirsiniz.

Çütte tarifi nedir?

adıyaman besni'de yapılan, kahvaltılarda tüketilen bir tür hamur işi. sıcak sıcak yendiğinde çok lezzetli olur. şöyle bir şeydir.

Basmet ne demek?

Çütte; özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi yaz aylarında sıkça yapılan ve de çocuklar tarafından da çok sevilen bir yemektir. Harika kokusu vardır. Öncelikle bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıyoruz kapağını kapatıp 15 dk demlendiriyoruz. Bu arada kuru soğan, sarımsak, sivri biber, domates ve reyhanı küçük küçük doğruyoruz.

Cutte nasil yapilir?

Cıvık çütte yöresel bir yemek olup bulgur köftesidir. Memleketimde çok sevilir. Özellikle yaz günlerinde içine buz eklenir, soğuk soğuk tüketilir. Son derece hızlı ve pratik hazırlanan bu yemeği umarım sizler de seversiniz.

Cütte ne demek?

Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerinde pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.

Cıvık Çütte nedir?

İnce kıyılıp tuzla ovulmuş lahanaları ekleyelim, sonra inçe katılmış göbek salatayı ekleyip karıştıralım. En son limon be yağı ekleyelim servise hazır.

Külür tarifi nasıl yapılır?

Tam ölçülü ve sadece 10 dakikada hazır olan, yedikçe yediren kısır tarifimizde kısır yapmanın tüm püf noktalarını bulacak, adım adım resimli anlatımı sayesinde mutfakta hiç de zorlanmayacaksınız. Kısırın yanına kekler ve börekler de hazırsa, çay demlenmeden hazır olan bu çok pratik kısır tarifine öyleyse buyurunuz.

Kısır ile ne iyi gider?

Kuru soğan ince doğranır tencereye ayçiçek yağı konulup ısıtılır ve soğan ilave edilip kavrulur. Soğan yumuşayınca salçalar eklenip kavrulur ve üzerine 2.5 su bardağı sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Kısıra göbek girer mi?

Yoğurdu bulgurla karıştırıp, tuzunu da ekleyip dolapta 4-5 saat bekletin. Daha sonra yeşillikleri doğrayın ve kısıra ekleyin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, içine salça ve pul biberi ekleyin. Sosunu kısıra döküp, servis yapın.

Kısır yapmak kaç dakika?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.