ıl yapılır

Çullaması nasıl yapılır?

İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin. Kapağını kapatıp pişirin. 25-30 cm'lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.

Çullama içinde ne var?

Kırşehir'in yöresel yemekleri arasında yer alan çullama, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır.

Keledos icinde ne var?

Yöresel bir yemek olan keledoş; yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen 'kurut' ve baharat karışımlarıyla hazırlanıyor.

Çullama hangi yöreye ait?

Kırşehir'in yöresel tatlarından Çullama tarifi, Mutfağım programında... Yapılışı: Çullama için tavuğun but ve göğüs eti kullanılıyor. Etler düdüklü tencerede haşlanır.

Çullama köfte nereye ait?

Ağız sulandıracak ve akşam sofralarına gönül rahatlığı ile hazırlayabileceğiniz enfes tarifimiz Afyonkarahisar'dan geliyor. Çullama köfte tarifi, pratik köfte harcı ve leziz dış kaplamasıyla sofralara renk katacak.

Patlıcan çullama nereye ait?

AMASYA YÖRESİNE AİT PATLICAN ÇULLAMA - YouTube.

AK pancar nedir?

Ak pancar van yöresinde dağlarda yetişen şifalı lezzetli bir bitkidir yöresel yemeklerde kullanılır. Özellikle kalabalık ailelerde pişirilen 'keledoş' için yörede beslenen, henüz yaşını doldurmamış erkek veya hiç doğum yapmamış dişi koyunun kuşbaşı haline getirilmiş eti tercih ediliyor.

Keledoş yemeği hangi yöreye ait?

Keledoş veya Kələkoş Türkiye'nin doğusunda bilinen, kimisine göre Ağrı, Bitlis, kimisine göre Van veya Muş yöresine ama genel anlamda Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Murat-Van bölümüne ait yöresel bir yemektir.