En güzel kek hangi kalıpta olur?
Yapışmazlık konusunda en üst sırada olan silikon kalıpları özellikle muffin gibi küçük porsiyonlar halinde pişireceğiniz keklerde tercih edebilirsiniz. Pişme konusunda geleneksel kalıplar kadar iyi sonuç vermese de, ama sizin aradığınız şey pratiklikse silikon kalıpları rahatça tercih edebilirsiniz.
Kek neden içini çekmez?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Kek yaparken ortası neden çöker?
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Güzel kabaran kek neden çöker?
Kek tariflerinde genel olarak önceden ısıtılmış fırına keklerinizi vermeniz söylenir. Eğer tarifinizde verilen derecenin dışına çıkar ve çok yüksek sıcaklıkta bir fırına kekinizi verirseniz malesef kekinizin birden bire kabarıp aniden sönmesine neden olursunuz.
Kek için yoğurt mu süt mü?
Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kek en iyi hangi ayarda piÅŸer?
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.
Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?
Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.
En iyi kek nasıl kabarır?
Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!
Kek neden düz Kabarmaz?
Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.
Kekin içini çekmesi için ne yapmalı?
Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.
Kalıpta kek neden çöker?
Kek yapmada en önemli püf noktalarından biri hamuru güzel kıvam alana kadar çırpmaktır. Doğru kıvam elde etmek demek kesinlikle çok fazla çırpmak demek değildir. Önemli olan o dokunun ve ipeksiliğin doğru bir sürede hamura işlenmesidir.
Kek püf noktası nedir?
Evet, yanlış duymadınız un kullanmadan harika bir kek hazırlamak mümkün. Un yerine nişasta kullanarak sevdikleriniz için enfes bir kek yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında sabırsızlanacağınız unsuz keki yedikten sonra en kısa zamanda tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Unsuz kek olur mu?
Kek karışımının içerisine koyacağınız 2-3 damla limon suyu kekinizin kabarmasına yardımcı olacaktır.
Keke neden biraz limon suyu konur?
YAĞLAMAK. Silikon kek kalıpları her ne kadar kekin kolaylıkla çıkmasını sağlıyor olsa da kullanmadan önce mutlaka katı yağ ya da sıvı yağ ile yağlanmalıdır. Kalıbın kullanım ömrünü uzatan bu uygulama aynı zamanda orijinal olmayan ya da ince detayları olan kek kalıplarını daha rahat kullanmayı sağlayacaktır.
Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?
Teknik olarak silikon ürünler bulaşık makinesinde yıkanabilir fakat tüm bebek ürünlerinde olduğu gibi OiOi ürünlerini de elde yıkamanızı tavsiye ederiz.
Silikon kalıba yağ sürülür mü?
Kalıbı buzdolabına veya dondurucuya yerleştirin. Kalıp -25°C dereceye kadar dayanıklıdır.
Silikon makineye atılır mı?
Silikon kek kalıpları elastik yapıda olduğu için kolayca saklanabilmektedir. Keki piştikten sonra slikon kalıptan çıkarmak metal kalıplara oranla oldukça basittir. Slikon kek kalıplarını kullanarak her türlü çikolata, sütlü tatlı, jöle ve buz hazırlayabilirsiniz.
Silikon kalıpları kaç dereceye kadar dayanır?
Yapı ve Alan Kullanımında Silikon ve Mastik
Geniş yüzeylerde silikon kullanmak, maliyetli bir izolasyon yöntemi oluşturur. Bu nedenle geniş alanlarda silikon yerine mastik kullanımı daha doğru olacaktır. Aynı zamanda dolgu işlemlerinde mastik tercih edilmesinin nedeni, daha yüksek performans vermesidir.
Silikon kalıpta ne yapılır?
En kaliteli silikon markası olma iddiasına sahip olan Sika Türkiye'de en yüksek pazar payına sahip markalardan biridir. Sika betonlar, fayanslar, porselen alanlarda sıklıkla kullanılan silikon ürünleri, yalıtım malzemeleri ve yapıştırıcı ürünleri üretimini gerçekleştirmektedir.
Mastik mi silikon mu?
Selsil duşakabin ve akvaryum silikonu, tek komponentli, nemle kürleşen asetoksi bazlı silikondur. Akvaryum silikonu özellikle taze ve tuzlu su akvaryum imalatı için formüle edilmiştir. Balıklar için toksik değildir . Su geçirmez uzun ömürlüdür.