Osuruk sesi duymak abdesti bozar mı?
Burnun koku hissetmesi veya kulağın bir ses duymasından maksat, abdestin bozulduğunu kesin olarak bilmektir. Yoksa ses duymadığı veya koku hissetmediği halde yel çıkardığını bilen bir kimsenin abdesti bozulur. Çünkü çıkan her yelde mutlaka koku ya da ses olacak diye bir şart yoktur.
Kadınlarda Önden çıkan yel abdesti bozar mı?
Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur.
Gusülden önce tuvalete gitmek şart mı?
Gusül abdesti almadan önce bevletmek (tuvalete gitmek) gusül abdestinin sıhhat şartlarından değildir.
Vajinadan gelen ses abdesti bozar mı?
Akıllara takılan sorulardan biri de 'Vajinadan gaz çıkması abdesti bozar mı?' sorusudur. Bu konuya da hemen bir açıklık getirelim. Bu olayın abdesti bozmadığı, alanında uzman kişiler tarafından birçok kez açıklanmıştır.
Cinsel şeyler düşünmek gusül gerekir mi?
Bakarken şehvetlenip meni gelirse gusül gerekir, mezi gelirse, yine gusül gerekmez. 2- Bir kadın, kendi kocasını veya bir kadını çıplak görse gusül gerekmez. 3- Karı-koca oynaşırken, çıplak resme bakarken veya düşünürken mezi gelse, fakat meni gelmese gusül gerekmez.
Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı abdesti bozmadığı gibi çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir (Kâsânî, Bedâî', I, 24; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, I, 305).
Osuracak gibi olmak abdesti bozar mı?
Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur. Dübürden (arkadan) çıkan yellenmeden dolayı ise abdest bozulur.
Boşaldıktan sonra idrar yapıp gusül alınır mı?
İdrarını yaptıktan hemen sonra isibra yapmadan gusül abdesti alınabilir. Çünkü gusül abdesti alırken gelen idrarın gusül abdestine bir zararı olmaz; ancak namaz abdestini bozar. Bu nedenle gusül alırken namaz abdestini bozan bir şey olsa bile, gusul geçerli olur, namaz abdesti bozulur...
Ilişkiden sonra tuvalete gitmeden gusül alınır mı?
Kadın ilişki sonrası namazı kaçırmamak için hemen gusül alsa ama kasılma olmaksızın sıvı gelse bu durumda abdest yeniler gusül gerekmez. Not: (İlişki esnasında veya sonrasında kasılma olmaması ve dışarı meni ya da sıvı çıkmaması durumunda da gusül gerekir. Zira guslün sebebi bu durumda cinsel ilişkidir.
Cünüp olduktan sonra idrar yapmak gerekir mi?
İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir. Fakat idrarını yaptıktan veya yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez.
Yel tutmak abdesti bozar mı?
Hayır, bozulmaz. Demek ki önemli olan tuvalete gitmek veya gelmek değil, oraya gitme amacı ve orada yapılan eylemlerdir. Yellenmek de bunlardan biri olduğuna göre bunun abdesti bozucu şeylerden olduğu konusunda herhangi bir şüphe kalmaz.
Namazda Osurunca ne olur?
Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur. Dübürden (arkadan) çıkan yellenmeden dolayı ise abdest bozulur.
Cinsel organa elin değmesi abdesti bozar mı?
Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.
Cinsel organa el sürmek abdesti bozar mı?
Abdesti bozan şeylerin dördüncüsü insanın önüne [cinsel organına] avuç içi ile dokunmaktır. İnsan erkek olsun dişi olsun, cinselorgan kendisinin olsun başkasının olsun, vücuda bitişik olsun ayrı olsun avuç içi ile ve arada engel olmaksızın cinsel organa dokunma durumunda abdest bozulur.
Osuruk varken namaz kılınır mı?
Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur.
Sesli hapşırmak namazı bozar mı?
Namazı bozan haller arasında gülmek, konuşmak vs. haller yer alırken esnemek, hapşırmak ve öksürmek namazı bozmamaktadır.
İdrar olan iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
Şayet özür hâli söz konusu değilse vücuttan idrar sızıntısı olduğu sürece abdest geçerli olmaz. Bunun için de idrarın vücuttan iyice çıkmasını beklemek, bu amaçla biraz hareket etmek, yürümek veya öksürmek gerekir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, I, 558).
Eşlerin sevişmesi abdesti bozar mı?
İmâm Şâfiî'ye göre abdestin bozulmasına neden olan bu hususlar kadınlar için de geçerlidir. Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.
Cinsel organa dokunmak caiz mi?
DiÄŸer cinsel organlara dokunurken
İslâm'da karı-koca birbirini uyarmak için mahrem yerlerine dokunmaları caizdir.
Zevkten ıslanmak abdesti bozar mı?
Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar.
Seviştikten sonra gusül gerekir mi?
Gusül abdesti, boy abdesti olarak bilinen ve tüm vücudun yıkanması ile alınan abdesttir. Özellikle cinsel ilişki ve meni gelmesi durumlarında gusül abdesti almak gerekmektedir.
Namazda istemeden gülmek namazı bozar mı?
Ümmü Habibe'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (asv): 'Her kim tenasül uzvuna veya fercine dokunsa, abdest alsın.'' (Nesai, Gusl 30) buyurur. Hadisteki 'ferc' kelimesi hem erkeğin hem de kadının cinsel organıdır.
Ses titremesi namazı bozar mı?
2- Namaz kılan kimsenin kendisinin duyabileceği kadar gülmesiyle yalnızca namaz bozulur. 3- Kişinin kendinin ya da yakınındakinin işitmeyeceği şekilde gülümsemesi namazı da abdesti de bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 55-56).
Namaz kılarken sessiz ağlamak namazı bozar mı?
Namazda sessizce tebessüm etme; dudaklar oynamasa da namazı bozmaz. Titreme olur ve kendi işitecek kadar da olsa gülme bulunursa namazı bozulur. Sesli (kahkaha) ile gülerse hem namazı, hem de abdesti bozulur.
Içinden küfür etmek abdesti bozar mı?
Din İşleri Yüksek Kurulu
Her ne sebeple olursa olsun namaz dışında ağlamak ve buna bağlı olarak gözden yaş akması abdesti bozmaz. Ancak namaz esnasında, dünyalık bir endişe ile ses çıkararak ağlamak kişinin namazını bozar, abdestini bozmaz (Mergınanî, el-Hidâye, II, 4,5).
Sessiz Osurmak namazı bozar mı?
Çünkü, İslam insanı insan etmeye gayret ediyor. Bu nedenle İslam, İnsanı her türlü kemalat ve güzelliğe ulaştıracak emirleri verdiği gibi, her türlü rezillikten ve çirkinlikten Hangi küfür olursa olsun küfür edildiği vakit abdest bozulur. Üstelik sadece küfür ile abdest bozulmaz.
Sessiz gülmek namazı bozar mı?
Burnun koku hissetmesi veya kulağın bir ses duymasından maksat, abdestin bozulduğunu kesin olarak bilmektir. Yoksa ses duymadığı veya koku hissetmediği halde yel çıkardığını bilen bir kimsenin abdesti bozulur.
Namazda Osurmak namazı bozar mı?
3- Kişinin kendinin ya da yakınındakinin işitmeyeceği şekilde gülümsemesi namazı da abdesti de bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 55-56).
namaz da abdest de gider. yaninizdakiler duyup guler de onlarin namaz ve abdestler giderse caninizi da arada feda edebilirsiniz. dikkat!