çoko moko tarifi my cafe

Mokka coffee nasıl yapılır?

Moka pot ya da espresso makinası ile yaptığınız kahve bardağa alınır. Şurup ya da tatlandırıcı ilave edilir, karıştırılır. Süt, süt köpürtücüsünde ya da cezve içerisinde çırpılarak ısıtılır. Bardağa ilave edilir, üzerine tercihe göre sos dökülerek servis edilir.

Cortado nasıl yapılır?

Flat White nedir nasıl yapılır?

Bir shot espresso (30 ml), flat white yapılırken iki shot espresso kullanılır. Üzeri ısıtılmış ve köpürtülmüş süt ile tamamlanır, sıcakken servis edilir. Flat White genellikle gün ortasında ara öğün olarak tercih edilir. Hazırlanan espresso bardağın içerisine dökülür ve üzerine sıcak süt eklenerek servis edilir.

Zebra mocha nedir?

Siyah ve beyaz çikolatanın farklı oranlarda karıştırıldığı mocha çeşitleri de özellikle kafelerde oldukça popülerdir. Normal mocha şurubu ve white chocolate mocha şurubunun yarı yarıya kullanıldığı zebra ya da diğer adıyla tuxedo mocha bunlardan biridir.

TYP Cappuccino nasıl yapılır?

Öncelikle bir kahve fincanı sütü kaynatın. Cezvenin içinde bir miktar süt bırakın. Sütün geri kalanını fincanın içine koyduğunuz şeker ve hazır kahve ile eritin. Cezvenin içerisinde kalan sütü blender ile çırpıp köpük hâline getirin ve fincanın üzerine ilave edin.

Cortado sert midir?

Espressonun hafif hali olarak bilinen cortado, içindeki espresso miktarı kadar süt içerir. Böylece sert olduğu için espresso içemeyenlerin en ideal ve lezzetli seçeneği olur.

Cortado neden cam bardakta?

Ayrıca cortado kahvenin servisinde cam bardak kullanılmasının önemli bir sebebi var. Bu kahve çeşidinde sütün ve espressonun birleşimiyle hoş bir görünüm elde edilir. Bu görünüm de kahvenin sunumuna güzel bir hava katar.

Ristretto nasıl yapılır?

RISTRETTO NASIL YAPILIR? Ristretto hazırlamak için Espressodan daha ince öğütülmüş 7gr toz kahveden 90°C sıcaklıktaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile 7-11 saniye boyunca akarak 15 ml arasında bir içecek alınmalıdır.

Ristretto kahve ne demek?

Ristretto, normal miktarda kahveden yarı miktarda su kullanılarak elde edilen geleneksel bir espresso türüdür. Ristretto'nun tam tersi miktarı iki katına çıkartılan Lungo'dur. Ristretto İtalyanca'da sınırlandırılmış anlamına gelirken 'Lungo' uzun anlamına gelmektedir.

Cortado mu flat white mi?

Cortado ve Flat White Farkı

Cortado ve flat white, her iki kahve çeşidi de süt ve espresso ile hazırlanır. Aralarındaki fark ise hem espresso miktarı hem de süt miktarından kaynaklanır. Bu noktada flat white için kullanılan kahvenin 2 shot, süt miktarının da 2'ye 3 oranında olacağını söyleyebiliriz.

Espresso makinesinde mocha nasıl yapılır?

Expresso makinesinde 120ml süt buharla ısıtılır / köpürtülür. Süt 60 ila 80 derece arasında olmalı. Daha yüksek ısıda süt yanar. Köpüklü süt expresso ve çikolata karışımına eklenir, üstüne krema sıkılır ve kakao serpilir.

Mocha mi latte mi?

içinde kullanılan kakao tozu yada şurubudur. cafe latte espresso'ya köpürtülmüş süt ilavesiyle yapılırken, mocha'da fazladan kakao tozu yada şurubu da katılır. her ikisinin de buzlu veya sıcak olarak hazırlanması mümkündür. mocha latte'nin çikolata sosu-şuruplu olanı.

Granül kahve ne demek?

Granül, zerrecik anlamına gelir. Granül kahve yapımı, kahve aromasının ve tadının suya aktarıldıktan sonra kristal zerreciklerle dönüştürülmesi işlemidir. Öncelikle taze kahve çekirdekleri kavrularak aroması ve tadı canlandırılır. Çekirdekler su ile demlenerek konsantre kahve elde edilir.

Espressoya süt konur mu?

Espressonun geleneksel içimi elbette sütsüz, şekersiz safi kahve şeklindedir. Espressosun kadifemsi yapısı, kreması ve muhteşem lezzetinin alınması için taze kahve çekirdeklerinin öğütülmesi ile hazırlanmış espresso yeterlidir. Ancak elbette espresso sütle de içilebilir.

Caramel Macchiato acı mı?

Caramel Macchiato: Espressoya tadını yumuşatması için karamel sosu eklenir ve caramel macchiato elde edilir. Tadı biraz daha tatlıdır.

Espresso acı mı?

Ağızda kalan tadın süresi: Espressoyu içtikten sonra ağzımızda uzun süre hoş bir aroma kalıyorsa espressonun iyi olduğuna işaret eder. Genellikle acı (bitter) tat ağızda uzun süre kalır. Ağızda kalan acılık (bitterness) hoşsa kahvenin iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Cappuccino ve latte arasındaki fark nedir?

Cappuccino'yu Latte'den ayıran en önemli özellik köpürtülmüş süt miktarının fazla olmasıdır. Standart cappuccino fincanında espresso üzerine minimum 2-3cm kalınlığında köpürtülmüş süt eklenmesi önerilir. Latte'de ise sıcak süt miktarı espressonun 5-6 katına çıkarken yüzeyde ince bir tabaka süt köpüğü yer alır.

Hangi kahve daha sağlıklı?

En Sağlıklısı Sade Kahve

Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.

Nescafe ana maddesi nedir?

Çözünebilir Kahvenin Mucidi NESCAFÉ

Kahve çekirdekleri, kahve bitkisinin meyvesinde olan çekirdeklerdir.

1 shot espresso kaç saniye?

İyi bir espresso shot'ı için kabul edilen süre 28 saniyedir.

Espresso neden az?

Daha fazla sıvı koyarsanız, çekirdeklerin içindeki odunsu tatlar ve diğer nahoş lezzetler suya geçiyor ve kahvenin tadı bozuluyor. Espresso'nun küçük kaplarda ve çok az miktarda içilmesinin nedeni bu; İtalyanların cimriliği değil. Duble içecekseniz iki misli su değil, iki ayrı 6.5 gr.'lık kahve kullanmanız gerekli.

Espresso neden acı olur?

Ayrıca kahve çekirdeklerinizin öğütülme boyutu da oldukça önemlidir. Çok kalın öğütülen kahve çekirdekleri sulu ve tatsız bir espressoya neden olurken, çok ince öğütülen kahve çekirdekleri ise acı ve hafif yanmış tadı veren bir espressoya neden olur.