telbine yemegi

Meyaneli çorba ne demek?

Çorbalara ve yemeklere lezzet ve kıvam kazandırmak için un ve tereyağı ile hazırlanan bir çeşit sos. Meyane hazırlanırken kıvam oluştuğunda ilk elde edilen ürüne beyaz meyane, bu ürünün daha uzun süre pişirilmesi ile elde edilen koyu renkli ürüne kahverengi meyane adı verilir.

Pıt pıt çorbası nedir?

Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.

Çürük çorba ne demek?

Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.

Telbine ne demek?

Telbine çorbası, şifasını içindeki arpa unundan alıyor. Uzun süre tok tutabilme özelliğine de sahip olan bu çorba az malzemeyle ve kolaylıkla hazırlanıyor. İçinde hem tatlı hem de tuzlu lezzetleri barındırdığı için de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Dil çorbası nedir?

İşkembe, kelle paça gibi sakatat çorbalarını sevenlerin bayılacağı bir çorbamız var: Dil çorbası. Dil genelde ya kelle paçanın içine doğranır ya da kaşarla birlikte tost malzemesi olarak tüketilir ama tek başına da oldukça lezzetlidir. Dana dili yerine kuzu dili de kullanabilirsiniz deyip tarifimize geçiyoruz.

Kamhi çorbası ne demek?

Kamhi çorbası Adana'da hayır çorbası adıyla da bilinir. Doyurucu içeriği ile hayırseverlerin büyük kazanlarla yaptığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bu çorba oldukça lezzetli.

Avşor çorbası ne demek?

Avşor, genellikle kemiksiz et, büryan yağı, biber, taze fasulye, patlıcan, salça ve tuz ile yapılan bir çorba. Bitlis ve Van civârında bilinmektedir. Avşor çorbası büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağ, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanır.

Tuzlama çorbası ne demek?

Tuzlama Çorbasının, Kelle Paça Çorbasından tek bir farkı vardır: Tuzlama Çorbasında, dana işkembenin orta kısımları küp küp, iri taneli olarak doğranarak çorbaya eklenir; şırdan parçaları ise hiç kullanılmaz.

Peskutan çorbası nedir?

Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Kış için önceden hazırlanan peskütanlar, Sivas ve çevresinde bol bol tüketilir. Peskütan çorbası da, bu yoğurt türü ile hazırlanmaktadır. Lezzetini arttırmak için yarma ve yeşil mercimek de ilave edilir.

AK çorbası nasıl yapılır?

Köylüm çorba nedir?

Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim.

Horre çorbası nasıl yapılır?

HÖRRE ÇORBASI NASIL YAPILIR? 2 kaşık tereyağı ile un, kısık ateşte kavurulur. 5 bardak su eklenir, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra başka bir tavada yarım kaşık tereyağı eklenip akabinde salçası ilave edilir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirildikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.

Şafak çorbası nedir?

Genellikle bir arada kullanılmayan yumurtalı terbiye ve domatesin buluştuğu şafak çorbası, içeriğindeki malzemeler gereği besin değeri oldukça yüksek bir çorbadır. Sizde iftarda besin değeri yüksek bu lezzetli çorbayı tüketmek isterseniz evinizde bu tarifi deneyebilirsiniz.

Sarhoşlar neden çorba içer?

Sarhoş gelip, ayık çıktılar Doktorlara göre mide rahatsızlıklarına işkembe çorbası iyi geliyor. Bizim lokantamızın en büyük özelliği işkembeyi ilaçla değil kazıyarak temizlemiyoruz. İşkembe çorbasının bilimsel olarak vücuttaki alkol oranını düşürüp düşürmediği hakkında kesin bir fikrim yok.

Alaca çorbası nedir?

Gaziantep mutfağına ait, içerisinde yeşil mercimek, nohut, aşurelik buğday gibi lezzet harikaları bulunan, tarhun otu ile mis gibi kokan alaca çorba oldukça doyurucu ve besleyicidir.

Efelek çorbası nasıl yapılır?

Patatesi soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz ve tenceremize ilave ediyoruz. Patatesi biraz soğanla kavurup çorbanın suyunu ekliyoruz. Patatesler pişmeye yakın evelikleri ekliyoruz. 5 dk. sonrada yıkanmış bulgurumuzu çorbaya ekliyoruz. Tuz ve baharatları da ekleyip bulgurumuz pişene kadar kaynatıyoruz.

Madimak Çorbası nasil yapılır?

Salçaları da tencereye alıp birazda salçayla kavuruyoruz. Daha sonra madımakları tencereye alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan madımakların üzerine sarımsak ve bulguru ekliyoruz ve 2 litreye yakın su ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Ben düdüklü tencerede yarım saat pişirdim.Afiyet olsun…

Begova Çorbası nerenin?

Boşnak mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan begova çorbası karşınızda. İçerisinde tavuk eti, kurutulmuş bamya ve çeşitli sebzeler bulunduran bu çorba yavaş yavaş pişiyor ve tüm sebzeler ve tavuk suyunun da birleşimiyle adeta bir şifa kaynağı oluyor.

Boşnak çorbası nedir?

Boşnak mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan begova çorbası karşınızda. İçerisinde tavuk eti, kurutulmuş bamya ve çeşitli sebzeler bulunduran bu çorba yavaş yavaş pişiyor ve tüm sebzeler ve tavuk suyunun da birleşimiyle adeta bir şifa kaynağı oluyor.

Lakşa çorbası nereye ait?

kırım tatarlarının nefis yemeklerinden birisidir.

Tutmaç çorba nereye ait?

Tutmaç Çorbası (Sivas Yöresi)

Rus çorbası nedir?

En bilinen çorbası: Borscht Çorbası

Rus Mutfağı'nın dünyaya mal olmuş bir tadı olan borscht çorbası, et ve sebzelerle hazırlanan lezzetli bir çorba. Sığır eti, et suyu, pancar, havuç, lahana, soğan, domates ve tereyağıyla hazırlanan bu çorbanın Türk damak tadına uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Kürt çorbası nasıl yapılır?

Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hünkar çorbası nedir?

Hünkar çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze gelen nefis bir tarif. Tavuk suyu ve köz patlıcan ile lezzeti katlanan bu çorba sofranızın yıldızı olacak. Eğer siz de hünkar çorbasına bir şans vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...